Hledáte bramborový salát mistra vaření Zdeňka Pohlreicha? Více již v našem článku, kde najdete ověřený recept!
Bramborový salát podle Pohlreicha
Ingredience na bramborový salát
- brambory
- mrkev
- kořen petržele
- celerová bulva
- kyselé okurky
- mražený hrášek
- šalotka
- vejce
- dijonská hořčice
- majonéza
- zakysaná smetana
- sůl, pepř
Postup na bramborový salát podle Pohlreicha:
Uvaříme si brambory ve šlupce a k nim do hrnce si přidáme následující suroviny: mrkev, petržel a celer. Brambory si oloupeme a mezitím si uvaříme vejce natvrdo.
Oloupané brambory si nakrájíme na kostičky na velikost, která nám vyhovuje. Zeleninu také pokrájíme na trochu menší kostičky než brambory.
Pokrájíme si kyselou okurku a vše dáme do jedné mísy. Přidáme hrášek, použijte jedině mražený, který si necháme ohřát na pokojovou teplotu.
Úplně najemno si nakrájíme šalotku ( má jemnější chuť než cibule, nepálí tolik) a opatrně zamícháme, abychom si nepoškodili uvařenou zeleninu.
Osolíme a opepříme podle chuti. Přidáme dijonskou hořčici, zakysanou smetanu a majonézu. Vše ochutnáváme a případně upravíme poměry jednotlivých surovin. Dějte si opravdu pozor na míchání salátu, ať příliš neporušíme strukturu zeleniny a ostatních ingrediencí.
Pro naředění salátu můžeme případně přidat lák z okurek. Nakonec přidáme uvařená vejce, které si pokrájíme.
Salát dáme odležet přikrytý fólií. Vzhledem k letošním vysokým venkovním teplotám nejlépe do lednice.
Dobrou chuť